Gyógyszeres oldat

Amennyiben a javaslatban homeopátiás gyógyszeroldat szerepel, kéféleképpen készítheti el: kevés alkohollal tartósított "törzsoldatot", vagy alkoholmentes vizes oldatot. Letöltés a lap alján.

1. Törzsoldat készítése (alkohollal, 1-2 hónapra)

Patikában vásárolja meg:

- a felírt homeopátiás gyógyszert (pl. C30, CH30, C200 potenciában)

- a cseppentős kupakkal ellátott 10 (20) ml-es sötét üveget. Ha cseppentőset nem kap, akkor jó egy kicsi barna üveg, és külön egy üveg pipetta, vagy használhat mokkáskanalat is az adagoláshoz.

- 70%-os patikai alkohol (kb. 50 gramm a legkisebb).

Elkészítés:

10 ml-s üveget 2/3-ig, 20 ml-s üveget 1/3-ig úgy töltünk fel, hogy a keletkezett alkoholos-vizes oldat harmada alkohol legyen, kétharmada tiszta víz. Majd ebbe az oldatba teszünk 5 golyót a gyógyszerből, és hagyjuk feloldódni. Bevétel előtt 8-10-szer a tenyérhez erőteljesen "ütve-rázzuk" az üveg tartalmát.

Az alkohol a tartósításhoz szükséges. Autóvezetésben nem jelent problémát ez az alkoholmennyiség.

Adagolás:

A leírtak szerint elkészített törzsoldatból - ha másként nem rendelem - naponta 5 cseppet tegyen 1-2 korty vízbe (általában a C30-as potenciánál), kavarja fel, és a szájban öblögetve kortyolja el (egymás után az 1-2 korty, nem elosztva a nap folyamán).

2. Vizes oldatot készítése (1-2 hétre)

Amennyiben nem szeretne alkoholt használni, 2 dl vízben 5 golyót oldjon fel, melyet lezárt üvegben (ez is lehet egy nagyobb patikai üveg), hűtőben tartson.

Adagolás:

A vizes oldatból - ha másként nem rendelem - naponta egyszer kortyoljon kavarás/rázás után (általában a C30-as potenciánál), a szájban öblögetve. Szükség szerint készítsen új oldatot.


Az adagolás is egyénre szabott, ezért ezt is külön egyeztetjük. A fentieken kívül egyéb módon és arányban is készíthető és adagolható vizes oldat - ez függ a betegség fajtájától, súlyosságától, a homeopátiás gyógyszer fajtájától (pl. LM potencia), egyéb gyógyszerek szedésétől, az Ön ismereteitől, a lehetőségektől, körülményektől... 

2 hetes szedést követően kérnék egy visszajelzést, mi változott, hogy van.