Homeopátiával gyógyulna?

Az első találkozás 

krónikus betegségnél kb. 75 perc. Ez abban különbözik a hagyományos orvosi anamnézis felvételtől, hogy sokkal részletesebben kitérünk mind a múltbeli betegségekre, életeseményekre, mind a jelen panaszokra, alkati jellegzetességekre (pl. arcelemzéssel is), a lelkiállapotra, és a családi betegséghajlamokra.

Akut (heveny) betegségnél az esetfelvétel rövidebb, kb. 30 perc, és helyben javaslok gyógyszert. 

A szükséges fizikális vizsgálatokat is elvégzem, vagy további vizsgálatokat javaslok (labor, műszeres, stb.).

Az információk elemzése után javaslatot teszek a homeopátiás szerre, annak adagolására. Ez történhet helyben - könyvet, számítógépet is használok a rendelés alatt -, vagy 1-2 nap múlva telefonon, e-mailben. A gyógyszer recept nélkül is kiváltható patikában. Ellátom a szükséges egyéb javaslatokkal (életmód, étrend, kiegészítők, testmozgás, pszichológiai, stb.), és egy jegyzetfüzettel.

Krónikus panasz kezelésekor 

a kontroll 50 perc. Javaslom, hogy az első 3 hónapban kb. havonta keressen fel, amikor együttesen áttekintjük az addigi változásokat. Enélkül értékes információk mehetnek veszendőbe, és a kezelés elakadhat. A gyógyulás folyamán 2-3 havonta, szezonális betegségeknél évente 1-2 alkalommal javaslom a találkozásokat. Ha menetközben kérdése van, minden hétköznap elérhető vagyok a telefonos időmben is, ahol ingyenes rövid tanácsadást nyújtok. 

Az ismételt találkozón áttekintjük, mi változott és milyen mértékben a kezelés alatt: mi javult, romlott-e esetleg valami, fellépett-e új tünet. Ehhez alapos önmegfigyelésre van szükség, melyet rögzíthet az első alkalommal Önnek átadott jegyzetfüzetben. A homeopátiás gyógyszerre - ha indokolt -, helyben, vagy 1-2 nap múlva teszek javaslatot.

A gyógyulás bekövetkezhet pár napon-héten belül, de akár hetek-hónapok szükségesek ehhez. A homeopátiás gyógyszert, erősségét (potenciáját) és adagolását mindig a gyógyulási folyamathoz igazítom, módosítom.

Miket kérdezek?

 • Esetfelvételkor a fő panaszok mellett az egyéb panaszokat, zavaró jelenségeket is figyelembe veszem. (A lent letölthető kérdőívekből tájékozódhat, milyen témákat és milyen részletességgel járunk körbe.)
 • A tünetek időbeli megjelenése, pontos helye, kiterjedése, a panaszt befolyásoló egyéb körülmények (mi ront rajta, és mi javít?) és kísérő tünetek mind nagyon fontosak a helyes szer kiválasztásához. Ebben a gyakori, intenzív, nagyon zavaró, feltűnő és egyedi jellegzetességek segítenek leginkább. A hőháztartás, izzadékonyság, étvágy, szomjúság, testi funkciók, alvás témaköröket is körbejárjuk.
 • Pszichés panaszoknál az esetfelvétel ugyanígy történik, de sokkal részletesebben beszélgetünk a lelkiállapotról, életeseményekről, családi/kapcsolati problémákról. Előfordul, hogy az első másfél óra nem elég az összes információ begyűjtéséhez, és egy következő találkozásra is szükség van az első gyógyszer kiválasztásához. A további találkozásoknál is pszichoterápiás elemekkel egészítem ki a szokásos homeopátiás kezelést.
 • A családban előforduló komoly krónikus betegségeket (cukorbetegség, daganat, keringési és mozgásszervi problémák, infarktusok, TBC, allergiák, pszichiátriai betegségek, stb.) is kikérdezem.
 • Krónikus betegségek kezelésénél a pontosabb homeopátiás szerválasztás céljából Grant Bentley és munkacsoportja által kidolgozott homeopátiás arcelemzést is végzek. Ehhez az Ön beleegyezésével néhány fotót készítek. 
 • Minden találkozáskor felteszem azt a kérdést is, hogy érzi magát, milyen a közérzete, kedve, hangulata, és az energiaszintje. Az ezeken a szinteken történő pozitív változások egyértelműen utalnak a gyógyulási folyamat elindulására.
 • Lehetőség van arra is, hogy ha szükséges, a párhuzamos kémiai gyógyszerelést, annak beállítását megbeszéljük.
 • Krónikus betegségeknél esetenként megkérem, hogy szíveskedjen kitölteni és visszaküldeni a katona.edit7@chello.hu címemre az alább Letölthető kérdőíveket   

Hogyan készülhet fel a konzultációra?

 • Amennyiben rendelkezésére állnak viszonylag friss vizsgálati eredmények, laborleletek, zárójelentés, ambuláns lap, ezeket kérem, hozza magával.
 • Gyermekeknél az oltási kiskönyvre is szükség lehet. Náluk a magzati kor, születés, újszülött- és csecsemőkor eseményei is fontosak.
 • A családi anamnézis feltérképezéséhez érdemes a szülők, nagyszülők betegséghajlamát ismerni.
 • Korábbi orvosi kezelések (homeopátiás és egyéb) kimenetele, időrendben leírt kórtörténet is hasznos információval szolgálnak.

Az első alkalommal egy jegyzetfüzetet adok Önnek, amit kérem, a későbbiekben hozzon magával. Önmegfigyeléseit a kezelés során érdemes leírnia, mert idővel feledésbe mehetnek.  

FIGYELEM!

A homeopátiás terápia közben az egyéb gyógyszeres kezelést csak orvossal történő egyeztetést követően szabad abbahagyni, ha a másik gyógyszer már valóban nélkülözhetővé vált!

A homeopátia és az egyéb energetikai gyógymódok kapcsolatát személyesen megbeszéljük.